News

BRAZILIA DIN BUCUREŞTII NOI

 a story told by Bogdan Socol

Brazilia este naţiunea care domină fotbalul în toate formele sale: de la varianta clasică, unde Selecao are cinci titluri mondiale, la futsal şi beach soccer. Stilul spectaculos al sud-americanilor, faimosul Jogo bonito, dus la rang de artă de generaţiile lui Pele, Garrincha, Zico, Socrates, Romario, Bebeto, Ronaldo, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho şi Neymar, a atras milioane de fani de-a lungul timpului şi a popularizat fotbalul în întreaga lume mai bine decât oricine. Supremaţia Braziliei în sportul-rege a fost confirmată şi la prima ediţie a Cupei Intercartiere, câştigată de echipa … Brazil Bucureştii Noi. La fel ca şi magicienii de pe Copacabana, eroii competiţiei organizate de Nana Falemi s-au îndrăgostit iremediabil de fotbal în copilărie şi de atunci, nimeni şi nimic nu a fost mai presus de pasiunea lor. Este doar una dintre poveştile de succes ale Cupei Intercartiere Falemi Nana, întrecerea unde oricine are o şansă şi unde chibiţii de ieri pot deveni idoli şi modele pentru ceilalţi într-o zi.

Brazil Bucureştii Noi s-a distins la prima ediţie a Cupei Intercartiere prin faptul că joacă aşa cum simte să o facă fiecare dintre membrii echipei. Adică aşa cum aceşti băieţi au învăţat abc-ul fotbalului în curtea şcolii, locul unde fiecare dintre noi s-a simţit măcar pentru o clipă campion. Le-a plăcut Brazilia şi aşa s-a născut numele echipei: Brazil Bucureştii Noi. Adică: Viorel Adrian Lungu, Dragoş Popescu, Iulian Dumitrescu, Valentin Geanel, Bogdan Avrămia, Marian Cocu, Marius Sabău, Vasile Marin, Daniel Roman, Viorel Constantin şi Ionuţ Valentin Andrei.

Castigatori

„Un nume mai frumos nu cred ca puteam găsi”, spune căpitanul Adrian Lungu, care continuă: „L-am ales şi datorită culorii noastre! Bine, nu suntem toţi coloraţi, doar doi! Dar nouă ne place numele Brazil. Toate celelalte nume sunt urâte! În plus, reprezintă şi cartierul nostru!” Apropo de culoare, toţi componenţii echipei se adresează unul altuia cu apelativul „Ţigane!”, fără a suna cumva rasist. „Ne spunem doar între noi astfel”, povesteşte tot căpitanul. Echipa s-a sudat în serile de vineri, când băieţii se adunau pe un teren pentru a-şi pune în valoare calităţile. Nu au un antrenor, dar le-ar plăcea să-l aibă pe bancă pe Pep Guardiola.

Falemi Nana

Cum au ajuns la Cupa Intercartiere? Totul a pornit de la un anunţ văzut pe Facebook şi, de aici, până la înscrierea în concurs nu a mai fost decât un pas. „Am spus să ne încercăm şansele pentru că zic că suntem buni”, declară şugubăţ Adrian Lungu. Care a fost secretul succesului? „Căpitanul este liderul din teren, dar în afara lui, toţi suntem prieteni! Şi toţi suntem buni. Nimeni nu este leneş, ăia leneşi sunt la Play-Station şi la mâncat seminţe. Toţi alergăm, mai puţin Daniel Roman, care are burta cam mare!„, explică tot căpitanul primei campioane a Cupei Intercartiere Falemi Nana.

Picture 2

Pentru că sunt Brazil, băieţii din Bucureştii Noi nu puteau avea un alt idol decât tot unul care să vină din Ţara Cafelei: Ronaldo, Il Fenomeno. Pentru că sunt Brazil, nu au nevoie nici de Messi, nici de Cristiano Ronaldo, dar se declară adepţii stilului tiki-taka şi şi-ar dori ca lumea să-i compare cu Barcelona. Cu toate acestea, dacă ar fi nevoiţi să aleagă un singur meci pe care să-l vadă pe viu, acela ar fi Steaua – Dinamo, cel mai mare derby, după cum chiar ei afirmă! După ce au devenit campionii primei ediţii a Cupei Intercartiere şi au primit un cec de 2500 de euro din partea organizatorilor, cei de la Brazil Bucureştii Noi au făcut exact ceea ce au promis că vor face înaintea începerii competiţiei în caz de triumf: s-au distrat pe cinste!

Picture 3

Nu ştim dacă au ieşit şi în club cu Gabi Tamaş, omul potrivit în asemenea situaţii după cuvintele lui Adrian Lungu („Ai cu cine să bei!”), dar un lucru este cert: pentru brazilienii din Bucureştii Noi, nimic nu s-a schimbat între timp şi următorul obiectiv este apărarea titlului la Cupa Intercartiere!

 

TIMPUL BUN DINTR-O ZI CU MULT SOARE

 a story told by Bogdan Socol

Au visat sa castige Cupa Intercartiere Falemi Nana si nu au fost departe de transformarea acestui vis in realitate. Au ajuns pana in finala, unde au pierdut in fata celor de la Brazil Bucurestii Noi, dar povestea lor merge mai departe. La fel ca si cea a Rapidului, echipa lor de suflet. Aceasta este, pe scurt, istoria celor de la FC Good Time, ocupanta locului secund la prima editie a Cupei Intercartiere.

Insa fotbalul este frumos tocmai din acest motiv, ca iti ofera curand sansa revansei. Iar Good Time promite ca nu isi va dezamagi deloc fanii nici la a doua editie a competitiei organizate de Nana Falemi, fostul jucator al Stelei si al Petrolului. Toti membrii echipei sunt rapidisti convinsi si spun raspicat ca idolii lor sunt marii jucatori ai Giulestiului. Desi declara ca ar paria in Europa pe Real Madrid, cei de la FC Good Time se compara ca stil de joc cu cel al lui Liverpool. Cristiano Ronaldo al lor este Adrian Tudor, omul responsabil si pentru numele team-ului. „El a ales numele echipei noastre intr-o zi in care soarele batea foarte tare si nu s-a putut concentra la unul mai bun! Asa s-a nascut GOOD TIME!”

Castigatori

FC Good Time, adica: Romeo Paraschiv, Adrian Tudor, Catalin Roman, Catalin Dan Mic, Gheorghe Zamfir, Andrei Militaru, Constantin Moraru, Andrei Raducanu, Bogdan Constantin, Eugen Chirita, Razvan Costache.

Mucaliti precum Necula Raducanu, fostul portar legendar al Rapidului, cei de la Good Time chiar demonstreaza ca impreuna au parte de un timp placut, doar joaca fotbal din placere. Care a fost secretul echipei la Cupa Intercartiere? „Este foarte echilibrata, fiecare avand rolul sau pe teren. Cel mai lenes este Catalin Roman, iar cel care alearga cel mai mult este Adrian Tudor.” In plus, calitatile promovate de Good Time in vara ii recomanda si pentru editia din aceasta toamna a Cupei Intercartiere Falemi Nana: campioni, competitivi, fair-play, ambitiosi, valorosi. Ca niste rapidisti autentici, cei de la Good Time si-ar fi dorit sa-l aiba antrenor pe unul de-al lor, Marius Sumudica, desi spun ca nu asculta nicio voce de pe marginea terenului. Pentru medalia de argint obtinuta la prima editie a competitiei, ei au primit 1500 de euro din partea organizatorilor. Ce au facut cu ei, e greu de spus … Inaintea inceperii concursului, anuntau ca banii vor fi donati de capitan celorlalti jucatori, dar si ca ar da orice pentru a vedea pe viu El Clasico, Barcelona – Real Madrid. Insa pana sa ajunga pe Camp Nou sau pe Santiago Bernabeu, nu ar fi exclus ca banii sa fi fost cheltuiti intr-un club, mai ales ca baietii s-au si declarat adeptii stilului lui Gabi Tamas …